Friday, June 4, 2021

Maitserikas kiirmarineeritud köögiviljasalatit norivinegretiga

 

Maitserikas kiirmarineeritud köögiviljasalatit norivinegretiga

Vaja läheb:

6 redist õhukeste viiludena
2 porgandit õhukeste ribadena
1 väiksem sibul õhukeste poolratastena
0,5 pikka kurki õhukeste viiludena
1–2 sl suhkrut
1 tl soola
3–4 sl riisi- või valgeveiniäädikat

NORIVINEGRETT:
2 kuivatatud norilehte
4 sl oliiviõli
2 sl gluteenivaba sojakastet
sidrunimahla
2 pead miniversioonis Rooma salatit — lehed eraldatud
serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

1 Tõsta redised, porgand, sibul ja kurk kaussi. Pane kastrulisse suhkur, sool, äädikas ja 2 dl vett. Lase keema tõusta ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Jahuta veidi ning kalla marinaad köögiviljadele. Kata kaanega ning jahuta.

2 Valmista vinegrett. Selleks haki või jahvata norilehed peenemaks. Lisa õli, sojakaste ja sidrunimahl. Sega läbi.

3 Salati jaoks kalla osa vinegretti salatilehtedele ja tõsta sinna peale marinaadist võetud köögiviljad. Nirista peale ülejäänud vinegrett. Puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat. Serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment