Maitserikas kiirmarineeritud köögiviljasalatit norivinegretiga
Vaja läheb:
6 redist õhukeste viiludena
2 porgandit õhukeste ribadena
1 väiksem sibul õhukeste poolratastena
0,5 pikka kurki õhukeste viiludena
1–2 sl suhkrut
1 tl soola
3–4 sl riisi- või valgeveiniäädikat
NORIVINEGRETT:
2 kuivatatud norilehte
4 sl oliiviõli
2 sl gluteenivaba sojakastet
sidrunimahla
2 pead miniversioonis Rooma salatit — lehed eraldatud
serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat
1 Tõsta redised, porgand, sibul ja kurk kaussi. Pane kastrulisse suhkur, sool, äädikas ja 2 dl vett. Lase keema tõusta ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Jahuta veidi ning kalla marinaad köögiviljadele. Kata kaanega ning jahuta.
2 Valmista vinegrett. Selleks haki või jahvata norilehed peenemaks. Lisa õli, sojakaste ja sidrunimahl. Sega läbi.
3 Salati jaoks kalla osa vinegretti salatilehtedele ja tõsta sinna peale marinaadist võetud köögiviljad. Nirista peale ülejäänud vinegrett. Puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat. Serveeri kohe.
No comments:
Post a Comment